nova-vita narandžanarandza-hover
nova-vita limulimun-hover
grejp-ikonicagrejp-hover-img
 

 
nova-vita brusnicabrusnica-hover
nova-vita energyenergy-hover
nova-vita zovazova-hover
nova-vita sportsport-hover
 

Slatki i svima drag okus narandže će zadovoljiti potrebe svake osobe za ukusnim osvježenjem. Možete ga pronaći u pakovanjima od 1000 g, 500 g, 200g i 16,5g.

Okus narandža sadrži vitamin B1 čiji nedostatak može dovesti do: agresivnog ponašanja, gubitka pamćenja, povećanog osjećaja boli, bolesti srca i pada imuniteta. Unošenje vitamina B1 je nepohodno kod povećane psihičke i fizičke aktivnosti, učenja kao i kod čišćenja organizma od olova i drugih toksina.

Vitamin B1 se još naziva i „energija“ za mozak.

Uvijek osvježavajući limun dolazi u četiri različita pakovanja. Savršeno osvježenje za tople ljetne dane i uvijek potrebna doza vitamina. Možete ga pronaći u pakovanjima od 1000 g, 500 g, 200g i 16,5g.

Ovaj ukusni napitak sadrži 9 vitamina, a jedan od njih je i vitamin C koji ima anti oksidativnu ulogu i neophodan je za funkcionisanje 8 enzima u našem organizmu. Uzimanje vitamina C preporučuje se svim osobama slabijeg imuniteta, osobama koje puše ili koje su pod povećanim psihološkim, fizičkim ili emotivnim stresom. Birate najukusnije rješenje za unošenje dnevne doze vitamina u organizam? Nova Vita je proizvod za Vas!

Jeste li znali da C vitamin smanjuje znakove starenja?

Kiselo gorki okus ovog napitka će na inovativan način osvježiti Vaš dan. Možete ga pronaći u pakovanjima od 200g.

9 vitamina, a jedan od njih je i B2 koji se nalazi u svim ćelijama našeg organizma, a možete ga pronaći u instant napitku Nova Vita. Važan je u metabolizmu ugljikohidrata, masti i proteina te ima značajnu ulogu u održavanju normalnog stanja sluznica. Uključen je u metaboličke procese u cijelom telu.

Često ga zovu faktorom rasta odnosno disanja ćelija.

Brusnice su poznate po tome što su veoma zdrave, a takav je i naš instant napitak sa okusom brusnice. Možete ga pronaći u pakovanjima od 200g.

Još dva vitamina od naših 9 su B5 i B6. Vitamin B5 ima ključnu ulogu u oslobađanju energije iz ugljikohidrata i masti u organizmu. Vitamin B6 nužan je za ugrađivanje hemoglobina u crvene krvne stanice, pa nedostatak uzrokuje anemiju. Neophodan je u sljedećim funkcijama: radu mozga i središnjeg živčanog sistema, proizvodnji nekih neurotransmitera kao što je serotonin, pravilnom radu mišića, proizvodnji nekih važnih hormona kao što su adrenalin i dopamine

B5 utiče na razgradnju ugljikohidrata i masti, metabolizmu vode i ravnoteži elektrolita u tijelu. Okus brusnica sadrži navedene vitamine.

Napravili smo prvi instant energetski napitak koji će omogućiti dodatnu dozu energije. Sadrži kofein i taurin. Možete ga pronaći u pakovanjima od 200 i 18g.

Još jedan od sastojaka naših napitaka je i folat koji pomaže u održavanju zdrave cirkulacije u cijelom tijelu tako što sprječava nakupljanje homocisteina. Neophodan je za metabolizam nukleinskih kiselina. Ima fundamentalnu ulogu u rastu i reprodukciji ćelija.

Folat osigurava normalan rast i razvoj, posebno živčanog i probavnog sustava.

Tradicionalni sok od zove smo pretvorili u ukusni instant napitak koji je bogat vitaminima i mineralima potrebnim za normalno funkcionisanje organizma. Možete ga pronaći u pakovanjima od 200g.

Još jedan od vitamina iz našeg napitka je vitamin B3 koji ima važnu ulogu u snižavanju nivoa holesterola u krvi, kao i u zaštiti od raznih kardiovaskularnih bolesti.

Za se sportste i rekreativce imamo inovativno rješenje i napitak kojim ćete dobiti dodatnu snagu i unijeti sve potrebne vitamine i minerale u organizam! Možete ga pronaći u pakovanjima od 200g.

Sadrži 9 vitamina, a među njima i B 12 te vitamin E. Dvije glavne funkcije vitamina B12 su stimulacija rasta i stimulacija formiranja i sazrijevanja eritrocita. Pravilan metabolizam proteina i aminokiselina, sinteza nukleinskih kiselina, spriječava pojavu perniciozne anemije, neophodan je za normalnu funkciju i održavanje integriteta nervnih i epitelnih ćelija. Vitamin E je antioksidans, antikoagulasns i važan za održavanje osnovnih životnih vrijednosti: reprodukcije i mladosti.

Vitamin B12 kao i drugi B vitamini ima važnu ulogu u pretvaranju masti, ugljenih hidrata i bjelančevina u energiju.